Maioneza cu ou

Sosuri


Ai nevoie de:

1 galbenus crud
1/2 lingura mustar
150 ml ulei
1 lingurita zeama de lamaie
condimente (sare, piper) dupa gust





Mod de preparare:

Maioneza o prepari intr-un bol, nu conteaza din ce material este realizat bolul (portelan, sticla, plastic), nici cu ce tip de lingura o amesteci (de metal sau de lemn) si nici nu trebuie sa pastrezi un singur sens cand amesteci maioneza.
De asemenea, poti sa folosesti un galbenus crud si unul fiert (foarte bine pasat ca sa nu aiba cocoloase) sau doar un galbenus crud.

Galbenusul de ou il amesteci bine cu mustarul. Abia cand compozitia este omogena, incepi sa adaugi ulei. La inceput pui foarte putin ulei, aproximativ o lingurita de ulei si amesteci pana cand uleiul este bine incorporat, dupa care iar torni o lingurita de ulei si amesteci pana la incorporarea totala a uleiului.
Repeti procedeul pana cand este gata maioneza. Poti sa torni mai mult ulei abia cand maioneza este bine legata, consistenta si dublata in volum, altfel risti sa « se taie » maioneza.

Cantitatea de ulei poate fi mai mare, daca doresti o cantitate mai mare de maioneza. In acest sens, adaugi si o lingura de apa minerala in maioneza, amesteci pana cand aceasta este omogenizata si continui sa adaugi ulei si sa amesteci.

Daca totusi, se taie maioneza, mai adaugi o lingurita de mustar si amesteci bine pana cand compozitia este bine legata.

La final, adaugi in maioneza putina sare, piper si zeama de lamaie.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.