Fasole verde (pastai) in sos de usturoi

Garnituri


Ai nevoie de: 
(pentru 2-3 portii)

500g fasole verde
1 ceapa
2 morcovi
2 catei de usturoi
1 felie subtire ghimbir
1 lingura bulion
2 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust


 
Mod de preparare:

Cureti pastaile de capete si le treci printr-un jet de apa rece. Le pui la fiert in apa cu sare, la foc potrivit, pentru 20 minute. Apa doar sa acopere usor pastaile.

Dai drumul pastailor in apa doar cand aceasta clocoteste.

Ai grija ca alegi pastai fragede, fara ata (daca sunt prea coapte, sunt dure si atoase cand le rupi bucati).

Intr-un vas separat, pui sa se innabuse in 100ml apa si 2 linguri de ulei, ceapa taiata pestisor, morcovul feliat. Cand legumele s-au inmuiat adaugi bulionul, ghimbirul dat pe razatoare si usturoiul zdrobit. Lasi sosul pe foc pentru 2-3 minute la foc potrivit. Amesteci din cand in cand.

Cand pastaile sunt fierte le iei cu o paleta si le pui in sosul preparat.

Potrivesti de sare si piper mancarea, lasi sa dea un clocot, presari patrunjelul verde maruntit si opresti focul.

Mancarea de pastai o servesti ca atare sau alaturi de friptura.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.