• Dulceturi si gemuri
Categorii: Retete cu fructe, Retete vegetariene, Retete de post
Ai nevoie de:
(pentru 2 borcane de 330g)
1 kg caise
350g zahar
1/2 baton scortisoara
1/2 lamaie
Mod de preparare:
Treci caisele printr-un jet de apa rece si le scoti samburii. Caisele fara samburi trebuie sa cantareasca 1kg. Samburii poti sa-i usuci si miezul lor sa il folosesti la prajituri.
Iti recomand sa alegi caise fara pete si mai crude, sa nu fie prea moi. Stropesti caisele cu zeama de lamaie si presari zaharul. Le lasi sa stea 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa acest interval le pui la foc potrivit impreuna cu batonul de scortisoara. Amesteci usor din cand in cand.
Cand gemul este legat, scazut aproape la jumatate, opresti focul. Sa tii cont de faptul ca prin racire gemul se mai ingroasa.
Pentru o pastrare indelungata a gemului, il torni fierbinte in borcane sterilizate.
Lama unui cutit o mentii sub borcan cat timp torni gemul, ca sa nu crape borcanul, apoi pui capacul peste borcan, il strangi bine si tii borcanul cu capacul in jos pentru 15 minute, sa se formeze vidul, dupa care il infasori intr-o patura pentru a se raci treptat.
Borcanele cu gem le pastrezi intr-un loc uscat si racoros.
Gemul de caise il servesti la prajituri sau pe paine prajita.
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2 borcane de 330g)
1 kg caise
350g zahar
1/2 baton scortisoara
1/2 lamaie
Mod de preparare:
Treci caisele printr-un jet de apa rece si le scoti samburii. Caisele fara samburi trebuie sa cantareasca 1kg. Samburii poti sa-i usuci si miezul lor sa il folosesti la prajituri.
Iti recomand sa alegi caise fara pete si mai crude, sa nu fie prea moi. Stropesti caisele cu zeama de lamaie si presari zaharul. Le lasi sa stea 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa acest interval le pui la foc potrivit impreuna cu batonul de scortisoara. Amesteci usor din cand in cand.
Cand gemul este legat, scazut aproape la jumatate, opresti focul. Sa tii cont de faptul ca prin racire gemul se mai ingroasa.
Pentru o pastrare indelungata a gemului, il torni fierbinte in borcane sterilizate.
Lama unui cutit o mentii sub borcan cat timp torni gemul, ca sa nu crape borcanul, apoi pui capacul peste borcan, il strangi bine si tii borcanul cu capacul in jos pentru 15 minute, sa se formeze vidul, dupa care il infasori intr-o patura pentru a se raci treptat.
Borcanele cu gem le pastrezi intr-un loc uscat si racoros.
Gemul de caise il servesti la prajituri sau pe paine prajita.
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu