Dovlecel cu vitel in sos de usturoi

Mancaruri cu vita


Ai nevoie de:
 (pentru 3 portii)

5 dovlecei mici
300g carne macra de vitel
6 catei de usturoi
1/2 lingura ghimbir ras
2 linguri sos de soia
1 lingura bulion
3 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde, boia dulce)



Mod de preparare: 

Carnea de vitel o feliezi, iar fiecare felie o tai fasii subtiri de 5mm grosime. Taietura sa fie perpendiculara pe fibra carnii.

Dovleceii ii tai cubulete. Eu am folosit miezul de dovlecel care mi-a ramas dupa ce am facut dovlecel umplut.

Intr-o tigaie cu ulei bine incins pui usturoiul facut pasta si ghimbirul ras. Ii prajesti la foc mare si amesteci mereu pana isi schimba culoarea. Doar cateva secunde dureaza. Daca iti place mancarea mai picanta poti sa pui si ardei iute maruntit.

Adaugi in tigaie carnea feliata si o calesti pentru 2-3 minute, pana cand culoarea carnii devine opaca, tot la foc mare si amestecand mereu.

Torni sosul de soia si bulionul dizolvat in 100ml apa. Condimentezi sosul cu sare, piper si boia dulce.

Aduci mancarea la fierbere, dupa care pui capacul, micsorezi focul pana la mediu spre mic si lasi carnea sa fiarba aproximativ 20 de minute.
Amesteci in tigaie din cand in cand si verifici daca sosul e suficient de gros. Daca este nevoie, mai adaugi putina apa sau supa de vita.

Cand carnea este patrunsa pui cubuletele de dovlecel in tigaie. Lasi dovleceii sa se inmoaie pentru 5 minute la foc mediu, cu capacul pus.

La final presari patrunjel verde si opresti focul. Dupa cateva minute servesti mancarea.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.