Dulceata de cirese cu aroma de cuisoare

Dulceturi si gemuri


Cuisoarele dau o aroma foarte rafinata dulcetii.

Ai nevoie de:
(un borcan 400g) 

1/2 kg cirese negre
450g zahar
1/2 lamaie
200ml apa
4 cuisoare 


Mod de preparare:

Ciresele le treci printr-un jet de apa rece, le cureti de codite si de samburi. Le stropesti cu zeama de lamaie pentru a-si pastra culoarea si forma. Ciresele fara samburi trebuie sa cantareasca 1/2kg.

Intr-un vas cu smalt sau de tuci pui zaharul si apa la foc mediu.

Dupa topirea zaharului lasi siropul sa fiarba la foc mic pana ajunge la fel de gros precum mierea. Adaugi in sirop si cuisoarele. Amesteci din cand in cand.

Verifici consistenta siropului si cat este de lipicios luand cu lingurita si picurand pe o farfurie, iar cand se raceste picatura verifici cu degetul.

Cand siropul a fiert suficient adaugi ciresele. Maresti focul pana cand ciresele incep sa fiarba, dupa care micsorezi focul. Din cand in cand scuturi vasul cu cirese ca sa fiarba uniform.

Dulceata de cirese este gata atunci cand compozitia este legata, dar cu siropul fluid.

Pentru o pastrare indelungata a dulcetii, o torni fierbinte in borcane sterilizate.

Lama unui cutit o mentii sub borcan cat timp torni dulceata, ca sa nu crape borcanul, apoi pui capacul peste borcan, il strangi bine si tii borcanul cu capacul in jos pentru 15 minute, sa se formeze vidul, dupa care il infasori intr-o patura pentru a se raci treptat.

Borcanele cu dulceata le pastrezi intr-un loc uscat si racoros.

Dulceata de cirese o servesti ca atare alaturi de ceaiul preferat sau la diverse prajituri.

Sa ai o masa delicioasa!






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.