Gem de visine cu aroma de cuisoare

Dulceturi si gemuri


Este o imbinare delicioasa de gem si dulceata, pentru ca are un sos gros si o compozitie bine inghegata, ca la gem si fructe intregi precum la dulceata.

Ai nevoie de:
(un borcan 400g) 

1kg visine
350g zahar
1/2 lamaie
5 cuisoare 




Mod de preparare:

Visinele le treci printr-un jet de apa rece, le cureti de codite si de samburi. Visinile fara samburi trebuie sa cantareasca 1kg.

Presari zahar peste visine si le lasi pentru 2-3 ore sa lase suc. Poti sa le lasi si peste noapte intr-un loc racoros. Dupa acest interval, pui visinile la fiert, la foc mediu, pana incepe sa faca spuma, apoi continui fierberea la foc mic.

Din cand in cand amesteci usor in oala. Adaugi cuisoarele si lamaia taiata in felii subtiri. Lamaia va accentua aroma visinelor si le va pastra culoarea frumoasa. Iti sugerez sa folosesti un vas de tuci sau cu smalt, ca sa nu se prinda gemul.

Gemul de visine este gata atunci cand compozitia este legata, iar sosul ingrosat, dar inca lichid. Sa tii cont de faptul ca prin racire gemul se mai ingroasa. 

Pentru o pastrare indelungata a gemului, il torni fierbinte in borcane sterilizate.

Lama unui cutit o mentii sub borcan cat timp torni gemul, ca sa nu crape borcanul, apoi pui capacul peste borcan, il strangi bine si tii borcanul cu capacul in jos pentru 15 minute, sa se formeze vidul, dupa care il infasori intr-o patura pentru a se raci treptat.

Borcanele cu gem le pastrezi intr-un loc uscat si racoros.

Gemul de visine il servesti la clatite si prajituri sau pe paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!
 







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.