Dovlecei umpluti cu carne de curcan

Mancaruri cu curcan


Ai nevoie de:
(pentru 4-5 portii) 

5 dovlecei medii
300g carne tocata de curcan
150g orez cu bobul lung
300ml suc de rosii
1 ou
1 ceapa medie
3 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde)


Mod de preparare:

Dovleceii ii speli, indepartezi usor capetele, apoi ii tai in doua sau in trei in functie de lungimea lor.

Fiecare bucata o scobesti in interior cu o lingurita astfel incat sa ramana putin miez pe margini si fund.

Cu miezul de dovlecel poti sa faci o mancare delicioasa cu vitel in sos de usturoi.

Intr-un bol amesteci carnea tocata, orezul clatit in prealabil, ceapa tocata marunt, oul, uleiul si 150ml suc de rosii. Omogenizezi bine compozitia formata si o condimentezi dupa gust.

Cu aceasta pasta umpli dovleceii si ii asezi pe verticala intr-o oala (cratita) joasa si larga.

Amesteci 200ml apa plata cu restul de suc de rosii, condimentezi usor lichidul si-l torni in oala cu dovleceii umpluti. Apa sa ajunga aproape de jumatatea dovleceilor.

Fierbi mancarea la foc potrivit spre mic, cu capacul pus, pentru 30-40 de minute.

Servesti dovleceii calzi alaturi de smantana.

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.