Clatite americane clasice

Aluaturi

Categorii: Retete cu oua, Retete ieftine  

Ai nevoie de: 
(pentru 10 clatite)

200g faina alba 000
250ml apa
1 plic praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
2 linguri zahar vanilat
2 linguri ulei sau 1 lingura unt
un praf de sare
 


Mod de preparare:

Intr-un bol bati ouale cu zaharul, adaugi apa si untul (uleiul). Amesteci compozitia, apoi pui faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Omogenizezi bine compozitia si o lasi « sa se odihneasca » 10-15 minute.

Apa poti sa o inlocuiesti cu lapte batut.

Intr-o tigaie de teflon, bine incinsa, cu un polonic de marime medie, torni in mijlocul tigaii din compozitia de clatite. Nu este nevoie sa rotesti tigaia, precum la clatitele obisnuite, deoarece, compozitia se extinde spre marginile tigaii doar cat este necesar.

Clatita trebuie intoarsa pe cealalta parte atunci cand la suprafata ei apar bule de aer.
Clatitele americane le pregatesti la foc mediu spre incet, cate 20 de secunde pentru fiecare parte, pana devin rumene.

Daca folosesti tigaie obisnuita este nevoie sa pui cate 2-3 picaturi de ulei inainte de a turna fiecare clatita.

Servesti clatitele calde, alaturi de miere de albine, sirop de artar sau impreuna cu dulceata preferata.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.