Somon in sos de rosii

Mancaruri cu peste


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

500g file de somon proaspat
3 catei de usturoi
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
125ml suc de rosii
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)
 


Mod de preparare:
 
Atunci cand cumperi somonul, verifici prospetimea lui. Este important ca, carnea sa nu prezinte crapaturi, ci sa aiba o textura compacta si lucioasa, de culoare roz.

Fasiile de somon le portionezi.

La aceasta reteta, in loc de file de somon, eu am folosit medalioane de somon. In acest caz, oasele trebuie atent indepartate, pentru a nu rupe in bucati prea mici carnea de peste.

Pregatesti un sos din usturoiul curatat si feliat, zeama de lamaie, ulei, condimente si foarte putina apa.

Bucatile de somon le treci printr-un jet de apa rece, le stergi de apa cu un prosop de bucatarie si le pui in sosul pregatit.

Din cand in cand intorci feliile de somon pe ambele fete. Poti sa lasi ca pestele sa se marineze o noapte intreaga in frigider, iar daca nu ai timp, pentru cel putin 1/2h.

Intr-o tigaie incinsa pui somonul cu tot cu marinata. Dupa 1 minut adaugi sucul de rosii, iar daca mai este nevoie, condimentezi usor mancarea.

Pregatesti pestele la foc mediu, amestecand usor in tagaie, pana cand bucatile de somon au devenit mate. Pestele are nevoie de cateva minute pentru a fi gata. Presari patrunjel si marar proaspat si opresti focul.

Servesti somonul in sos de rosii alaturi de garnitura preferata.

Sa ai o masa delicioasa!






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.