Paste Penne cu spanac

Paste

Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

200g paste Penne
500g de spanac
5 ciuperci champignon
1 ceapa alba
1-2 fire ceapa verde
1-2 fire usturoi verde
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
80ml apa plata
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel si marar verde)


Mod de preparare:
 
Ceapa uscata o toci marunt si o pui sa se inabuse intr-o oala incapatoare, impreuna cu apa, uleiul si 2 foi de dafin. Feliezi ciupercile si le adaugi in oala. Mancarea o pregatesti la foc mediu.

Cat timp ceapa si ciupercile sunt pe foc, toci ceapa verde si usturoiul verde si le pui in oala.

De la spanac alegi doar frunzele si le speli bine de nisip, una cate una. Le pui sa se scurga de apa intr-o strecuratoare.

Cand ceapa si ciupercile s-au inmuiat, pui peste ele spanacul si amesteci foarte usor in oala. Spanacul n-are nevoie sa fiarba foarte mult, doar cateva minute.

La final, condimentezi mancarea si opresti focul. Adaugi patrunjelul si mararul verde, precum si cateii de usturoi foarte bine maruntiti. Pui capacul si-l lasi pentru 10 minute.

Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul lor.

Cand pastele sunt fierte le scurgi de apa si le treci rapid printr-un jet de apa rece (in felul acesta elimini glutenul si nu mai ai probleme cu cresterea glicemiei), le scurgi din nou de apa si le pui peste sosul de pui. Amesteci usor pastele.

Servesti pastele calde.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.