Stufat de miel

Mancaruri cu miel

Ai nevoie de:
 (pentru 6 portii)

500g carne de miel
12 fire ceapa verde
10 fire usturoi verde
150ml suc de rosii
4 catei de usturoi
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde, cimbru, tarhon) dupa gust



Mod de preparare:

Carnea de miel o speli, o cureti de pielite, o tai cuburi mari si o pui la marinat pentru 3-4 ore, in apa cu 4 catei de usturoi pisati, ceapa verde tocata marunt si cate putin din toate condimentele. Marinata doar sa acopere usor carnea.

Carnea poti sa o lasi la marinat si peste noapte, la frigider, intr-un vas acoperit cu o folie de plastic. Cu cat sta mai mult carnea la marinat cu atat va fi mai aromata si mai frageda.

Dupa ce ai marinat carnea, o pui la fiert cu apa si sare intr-o oala incapatoare, la foc mic, sub capac. Culegi spuma daca este nevoie. Pe parcursul fierberii, daca este nevoie, mai adaugi putina apa calda. Probezi cu furculita daca este fiarta carnea. Cand este aproape fiarta, adaugi ceapa si usturoiul verde, taiate in bucati mari de 3-4 cm, precum si sucul de rosii.

Dupa 2-3 minute condimentezi mancarea, o mai lasi sa dea un clocot si inchizi focul.

Servesti mancarea ca atare sau alaturi de orez.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.