Tocanita de miel

Mancaruri cu miel


Ai nevoie de:
(pentru 3-4 portii)

500g carne de miel
2-3 cepe
2 cartofi mici albi
75 ml vin rosu
500 ml apa plata
2 linguri ulei
3 catei de usturoi
50ml suc de rosii
condimente (sare, piper, boia dulce, patrunjel si marar verde)

Mod de preparare:
 
Carnea de miel o speli, o cureti de pielite, o tai cubulete si o pui la marinat pentru 3-4 ore, in apa cu 3 catei de usturoi pisati, ceapa verde tocata marunt si cate putin din toate condimentele. Marinata doar sa acopere usor carnea. Ea are rolul de a aroma carnea si de a-i taia mirosul specific.

Cureti ceapa si o tai pestisor, dupa care o pui intr-o cratita impreuna cu uleiul, 1 lingurita de boia dulce, vinul si 100 ml apa.

Lasi sa fiarba la foc mic pana se inmoaie putin ceapa si adaugi restul de apa, sare si bucatile de carne de miel.

Fierbi totul la foc mic, sub capac, pentru aproximativ 1 ora. Pe parcursul fierberii, daca mai este nevoie de apa mai adaugi apa fierbinte. Sosul trebuie sa fie putin peste nivelul carnii.

Cand carnea este aproape fiarta, adaugi cartofii taiati cuburi foarte mici, pentru a lega sosul, iar dupa 10 minute adaugi sucul de rosii. Condimentezi mancarea si o mai lasi pe foc pana da un clocot, apoi opresti focul.

Servesti tocanita de miel calda.

Sa ai o masa delicioasa!


 






Free Blog Counter


Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.