• Ciorbe si Supe
Categorii: Retete cu legume, Retete dietetice, Retete de post, Retete vegetariene, Retete cu ciuperci, Retete cu cartofi
Ai nevoie de:
(pentru 6-8 portii)
3 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1/2 telina
2 cartofi
1 cana mazare congelata
1 gogosar
3 ciuperci
1/2 praz
o mana frunze de spanac
2 rosii sau 1 lingura bulion
200ml bors de putina
1 catel de usturoi
4l apa
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde, leustean)
Mod de preparare:
Prazul si ciupercile le feliezi, cartofii ii tai cuburi si toate le pui in oala. Dupa 5 minute adaugi mazarea si gogosarul maruntit. Este important sa pui legumele in aceasta ordine, deoarece morcovul are nevoie de un timp mai mare de fierbere in comparatie cu prazul sau cartoful.
Cand legumele au fiert, pui rosiile taiate cubulete sau bulionul dizovat in putina apa, usturoiul maruntit, borsul de putina si frunzele de spanac.
Condimentezi ciorba, iar dupa ce da un clocot, opresti focul si presari patrunjelul, mararul si leusteanul verde. Pui capacul si-l lasi cateva minute.
Servesti ciorba calda alaturi de ardei iute.
(pentru 6-8 portii)
3 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1/2 telina
2 cartofi
1 cana mazare congelata
1 gogosar
3 ciuperci
1/2 praz
o mana frunze de spanac
2 rosii sau 1 lingura bulion
200ml bors de putina
1 catel de usturoi
4l apa
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde, leustean)
Mod de preparare:
Toate legumele (mai putin mazarea) le cureti si le speli. Morcovul, patrunjelul si pastarnacul le feliezi si le pui in oala cand apa clocoteste.
Inainte sa pui legumele in oala, pui putina sare, ea da gust bun ciorbei si pastreaza culoarea legumelor. Telina o tai cuburi si le adaugi in oala. Fierbi legumele sub capac, la foc mediu.
Inainte sa pui legumele in oala, pui putina sare, ea da gust bun ciorbei si pastreaza culoarea legumelor. Telina o tai cuburi si le adaugi in oala. Fierbi legumele sub capac, la foc mediu.
Prazul si ciupercile le feliezi, cartofii ii tai cuburi si toate le pui in oala. Dupa 5 minute adaugi mazarea si gogosarul maruntit. Este important sa pui legumele in aceasta ordine, deoarece morcovul are nevoie de un timp mai mare de fierbere in comparatie cu prazul sau cartoful.
Cand legumele au fiert, pui rosiile taiate cubulete sau bulionul dizovat in putina apa, usturoiul maruntit, borsul de putina si frunzele de spanac.
Condimentezi ciorba, iar dupa ce da un clocot, opresti focul si presari patrunjelul, mararul si leusteanul verde. Pui capacul si-l lasi cateva minute.
Servesti ciorba calda alaturi de ardei iute.
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu