Salata de sfecla rosie cu portocale

Salate


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

2 sfecle rosii mici
2 portocale
1/3 praz subtire
1 catel usturoi
1 lingura ulei de masline
1/3 lingurita seminte de in
2 linguri zeama de lamaie
3 linguri suc de portocale
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)


Mod de preparare:

Sfeclele rosii le fierbi in apa sau le coci la cuptor. Le pregatesti in coaja. Dupa ce au fiert, le cureti de coaja si le tai fasii subtiri.

Prazul il feliezi cat de subtire poti. La fel faci si cu usturoiul.

Toate ingredientele le pui intr-un bol incapator.

Portocalele le cureti de coaja, desparti fiecare felie de portocala, le tai cuburi si le adaugi in bol.

Intr-un alt vas pregatesti sosul, punand uleiul, condimentele, zeama de lamaie si de portocale. Omogenizezi bine sosul si il torni peste ingredientele din bol.

Lasi cateva minute sa se intrepatrunda aromele, fara sa amesteci in bol, doar il scuturi putin.

Servesti salata ca atare alaturi de paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!
 








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.