• Aperitive
Categorii: Retete vegetariene, Retete de post
Ai nevoie de:
300g naut uscat
2 linguri tahini
2-3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
50ml apa
zeama de la o lamaie
condimente (sare, piper alb, boia)
Mod de preparare:
Fierbi boabele de naut la foc potrivit, cu capacul pe jumatate pus. Spumezi daca e nevoie, iar cand apa devine mai inchisa la culoare o schimbi. Apa adaugata sa fie calda, ca sa nu opresti fierberea nautului. Cand boabele sunt moi la presarea intre degete inseamna ca sunt fierte. Le scurgi de apa, pe care nu o arunci, ai sa ai nevoie de ea ca sa subtiezi pasta de naut.
Cu ajutorul blenderului mixezi pentru 1 minut boabele de naut, apoi adaugi tahini, usturoiul maruntit si mai mixezi 1 minut. Adaugi 2 linguri de ulei si amesteci ca la maioneza, dupa care torni zeama de lamaie si omogenizezi pasta. Subtiezi crema cu 50ml apa, iar daca aceasta este prea densa poti mari cantitatea de apa.
La final, ornezi pasta de naut cu boia, 1 lingura ulei de masline si, dupa preferinta, muguri de pin prajit.
Servesti humusul cu lipie si salata de patrunjel.
300g naut uscat
2 linguri tahini
2-3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
50ml apa
zeama de la o lamaie
condimente (sare, piper alb, boia)
Mod de preparare:
Boabele de naut la pui la umflat in apa calduta pentru o noapte. A doua zi clatesti boabele cu apa rece si le freci intre palme, in felul acesta cojile de naut se desprind.
Fierbi boabele de naut la foc potrivit, cu capacul pe jumatate pus. Spumezi daca e nevoie, iar cand apa devine mai inchisa la culoare o schimbi. Apa adaugata sa fie calda, ca sa nu opresti fierberea nautului. Cand boabele sunt moi la presarea intre degete inseamna ca sunt fierte. Le scurgi de apa, pe care nu o arunci, ai sa ai nevoie de ea ca sa subtiezi pasta de naut.
Cu ajutorul blenderului mixezi pentru 1 minut boabele de naut, apoi adaugi tahini, usturoiul maruntit si mai mixezi 1 minut. Adaugi 2 linguri de ulei si amesteci ca la maioneza, dupa care torni zeama de lamaie si omogenizezi pasta. Subtiezi crema cu 50ml apa, iar daca aceasta este prea densa poti mari cantitatea de apa.
La final, ornezi pasta de naut cu boia, 1 lingura ulei de masline si, dupa preferinta, muguri de pin prajit.
Servesti humusul cu lipie si salata de patrunjel.
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu