Condiment picant

Condimente


Ai nevoie de:

radacini de patrunjel subtiri
seminte si cotoare de la gogosari
seminte si cotoare de la ardei iute




Mod de preparare:

Alegi radacini de patrunjel cat mai subtiri si care au putina verdeata in varf. Toate radacinile le speli bine sub jet de apa rece si le pui la scurs pe un prosop de bucatarie. Fiind foarte subtiri bucatile de patrunjel, nu e nevoie sa cureti cu un cutit fiecare radacina in parte.

Bucatile de patrunjel le usuci in cuptor la 100° pentru aproximativ 6 ore, in functie de cat de groase sunt radacinile. Daca nu s-au deshidratat complet, la final trebuie sa fie tari si casante, repeti uscarea si a doua zi.

De la cotoarele de gogosari si de ardei indepartezi partea verde (cea cu care se prinde gogosarul de tulpina) si pastrezi doar semintele si partea moale de care sunt prinse semintele. Pe acestea le pui pe o foaie de hartie cat mai rasfirat, ca sa nu mucegaiasca, pana se usuca usor, dupa care poti continua uscarea lor in cuptor la 100° pentru 4-5 ore. 

Daca nu vrei sa usuci legumele la cuptor, le pui intr-un loc cald, pe o foaie de hartie cat mai rasfirat si nu uiti sa le « rascolesti » zilnic.

Cand legumele sunt uscate, le rupi in bucati si le macini, cat de fin doresti, la masina de cafea.

Proportia de patrunjel si de seminte o alegi in functie de cat de picant vrei sa fie condimentul. Eu am ales 2 portii de patrunjel la una de seminte si cotoare.

Acest condiment il folosesti la sosuri daca l-ai macinat foarte fin, la ciorbe si la marinarea carnurilor.

Pastrezi condimentul intr-un borcan cu capac, intr-un loc uscat.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter


Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.