Ciorba de miel

Ciorbe si Supe


Ai nevoie de:
(pentru 6-8 portii) 

500g carne cu os
1/2 praz
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1/3 telina
1 gogosar
2 cartofi
4 catei de usturoi
1 lingura otet
2 fire de ceapa verde
250ml bors de putina

4l apa plata
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel, marar, leustean verde, tarhon, coriandru) 

Mod de preparare:

Carnea de miel o speli, o cureti de pielite, o tai cuburi mari si o pui la marinat pentru 3-4 ore, in apa cu 2 catei de usturoi pisat, ceapa verde tocata marunt, otet si cate putin din toate condimentele.

Marinata doar sa acopere usor carnea. Ea are rolul de a aroma carnea si de a-i taia mirosul specific.

Dupa ce ai marinat carnea, o pui la fiert cu apa si sare intr-o oala incapatoare, la foc mic, sub capac. Culegi spuma daca este nevoie. Probezi cu furculita daca este fiarta carnea. Cand este aproape fiarta, adaugi legumele taiate cubulete.

La final, adaugi borsul de putina si mai lasi ciorba sa dea un clocot. Inchizi focul, adaugi verdetea si pui capacul pentru cateva minute.

Servesti ciorba calda, cu ardei iute si optional, cu smantana.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.