Ciorba taraneasca de vita

Ciorbe si Supe


Ai nevoie de:

500g carne
2 morcovi
1 patrunjel
1/3 telina
1 ceapa
1 ardei si/sau gogosar
3 cartofi
1 cana de mazare
200ml suc de rosii
7 linguri zeama de lamaie
4l apa
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel si leustean verde) dupa gust


Mod de preparare:

Carnea o tai cuburi (perpendicular pe nervuri) si o pui la fiert cu apa si foi de dafin. O lasi sa fiarba la foc potrivit, sub capac, pentru 1 ½- 2 ore (depinde cat de batrana a fost vita). Spumezi carnea de mai multe ori. Daca este nevoie, stergi marginea oalei cu un servetel usor umezit.

Zarzavatul il speli, il cureti, il tai cuburi si il adaugi in oala cand carnea este aproape fiarta. Dupa 10 minute de la reinceperea fierberii, adaugi cartofii curatati si taiati cubulete si mazarea. Dupa alte 15 minute adaugi sucul de rosii si mai lasi ciorba sa fiarba 10 minute.

La final, potrivesti de gust mancarea, adaugi verdeturile si acresti ciorba cu zeama de lamaie.

Servesti ciorba de vita cu ardei iute si/sau smantana.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.