Friganele cu ciuperci

Aperitive


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

4 felii de paine
3 oua
5 ciuperci champignon
3-4 catei de usturoi
10 masline
ulei pentru prajit
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)


 
Mod de preparare:
 
Oule le bati spuma si le condimentezi cu sare si piper. Ciupercile le toci foarte marunt, la fel faci si cu usturoiul si maslinele, dupa care le pui peste ouale batute. Amesteci bine toate ingredientele.

Infierbinti bine tigaia pentru prajit si dai focul foarte mic. Iti recomand sa folosesti putin ulei la prajit, fiindca painea va absorbi tot uleiul.

Fiecare felie de paine o treci prin ou pe ambele fete si o pui in tigaie. Fiindca ciupercile si restul ingredientelor solide nu se vor prinde pe feliile de paine, te folosesti de o lingura sa iei din ciuperci si le intinzi uniform pe feliile de paine.

Dupa ce ai incheiat aceasta operatiune, dai focul la mediu si pui capacul peste tigaie. Lasi totul la prajit pentru aproximativ 4 minute pana se face bine oul. Dupa preferinta, poti sa intorci feliile de paine si sa le mai lasi cateva secunde.

Servesti friganelele calde alaturi de salata preferata.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.