Mancare (tocanita) de vita in vin rosu

Mancaruri cu vita

Ai nevoie de:
 (pentru 4-6 portii)

500g carne de vita
1 ceapa rosie mare
10 ciuperci champignon
1 morcov mare
1 patrunjel
1/2 telina
1/2 capatana de usturoi
200ml vin rosu sec
150ml suc de rosii
condimente (sare, piper, boia, foaie de dafin, cimbru)
 

Mod de preparare: 

Carnea o tai cuburi (perpendicular pe nervuri) si o pui la fiert cu apa si foi de dafin. Pui apa in oala cu doua degete peste nivelul carnii.

Lasi carnea sa fiarba la foc potrivit, sub capac, pentru 1 1/2-2 ore (depinde cat de batrana a fost vita). Spumezi carnea de mai multe ori. 

Daca este nevoie, stergi marginea oalei cu un servetel usor umezit.  Daca in timpul fierberii, apa scade prea mult, mai completezi cu apa calda.

Cand carnea este aproape fiarta, adaugi zarzavatul feliat, ceapa taiata pestisor, ciupercile taiate in 4 sau, daca sunt mai mari in 6, jumatate din cantitatea de usturoi si restul de condimente. Daca pui sare de la inceput, carnea nu va mai fii foarte frageda.

La 10 minute dupa ce iar fierbe mancarea torni sucul de rosii si dupa alte 5 minute torni vinul si adaugi restul de usturoi.

Mai lasi mancarea pe foc inca 10-15 minute pana se evapora vinul si scade apa. Sosul final trebuie sa fie cat de cat legat si sa nu acopere mancarea.

Servesti tocanita de vita alaturi de paste, cartofi nature sau orez.

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Un comentariu:

cipollin@ spunea...

A fost delicioasa, merci pentru reteta!

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.