Turte prajite cu mere rase

Aluaturi


Aceste turtite, alaturi de turtele prajite de post, imi amintesc mereu de copilarie si de bunici, deoarece ei ma alintau cu acest dulce aromat si foarte usor de pregatit.

Ai nevoie de:

1 pahar lapte
2 mere
200g faina
1 plic zahar vanilat
1 lingura zahar
1 ou
ulei pentru prajit
sare
zahar pudra

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci laptele caldut cu zaharul si zaharul vanilat pana la dizolvarea lor, apoi adaugi faina si putina sare. In alt bol bati spuma oul, dupa care il torni in bolul cu celelalte ingrediente. 

Chiar daca este un aluat dulce, faina are nevoie de sare pentru un gust mai bun. Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei maioneze, sa poti lua cu lingura.

Merele le cureti de coaja si le dai pe razatoarea mare, apoi le pui in aluat si amesteci pana la omogenizare. Iti sugerez sa folosesti mere cat mai aromate si dulci, pentru ca si turtitele sa fie parfumate.

Intr-o tigaie pui la incins ulei, apoi pui cu lingura din aluat la prajit.

Rumenesti, la foc potrivit, pe ambele parti turtitele, dupa care le scoti pe un servet de bucatarie pentru ca uleiul in surplus sa se absoarba.

Servesti turtitele calde presarate cu zahar pudra sau alaturi de dulceata preferata. 

Sa ai o masa delicioasa!







Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.