• Aluaturi
Categorii: Retete de post, Retete ieftine, Retete vegetariene, Retete simple, Retete cu fructe, Retete dietetice
Ai nevoie de:
1 pahar de bere
2 mere
200g faina
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
praf de scortisoara
sare
zahar pudra
Mod de preparare:
Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei maioneze, sa poti lua cu lingura.
Sa ai o masa delicioasa!
1 pahar de bere
2 mere
200g faina
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
praf de scortisoara
sare
zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteci berea (face aluatul foarte pufos) cu faina (eu am folosit faina integrala), zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si putina sare.
Chiar daca este un aluat dulce, faina are nevoie de sare pentru un gust mai bun.
Chiar daca este un aluat dulce, faina are nevoie de sare pentru un gust mai bun.
Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei maioneze, sa poti lua cu lingura.
Merele le cureti de coaja si le tai cubulete, pe care le pui in aluat.
Intr-o tigaie pui la incins ulei, apoi pui cu lingura din aluat la prajit.
Rumenesti, la foc potrivit, pe amebele parti turtitele, apoi le scoti pe un servet de bucatarie ca sa se absoarba uleiul in surplus.
Servesti turtitele calde presarate cu zahar pudra.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
2 comentarii:
arata de nota 10 ! bia
si sunt la fel de gustoase!
Trimiteți un comentariu