Turte prajite de post

Aluaturi


Ai nevoie de:

1 pahar de bere
2 mere
200g faina
1 plic zahar vanilat
2 linguri zahar
ulei pentru prajit
praf de scortisoara
sare
zahar pudra




Mod de preparare:

Intr-un bol amesteci berea (face aluatul foarte pufos) cu faina (eu am folosit faina integrala), zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si putina sare.

Chiar daca este un aluat dulce, faina are nevoie de sare pentru un gust mai bun.

Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei maioneze, sa poti lua cu lingura.

Merele le cureti de coaja si le tai cubulete, pe care le pui in aluat.

Intr-o tigaie pui la incins ulei, apoi pui cu lingura din aluat la prajit.

Rumenesti, la foc potrivit, pe amebele parti turtitele, apoi le scoti pe un servet de bucatarie ca sa se absoarba uleiul in surplus.

Servesti turtitele calde presarate cu zahar pudra. 

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

2 comentarii:

Anonim spunea...

arata de nota 10 ! bia

Iulia Ciornei spunea...

si sunt la fel de gustoase!

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.