Salata boeuf

Salate


Ai nevoie de:

300g carne de vita/pui
5 cartofi rosii
5 castraveti murati
2-3 morcovi
6-7 linguri mazare
maioneza din 2 galbenusuri
condimente (sare, piper) dupa gust




Mod de preparare:

De obicei, pentru salata bœuf folosesc carne si legume din supa/ciorba, iar cartofii ii pun la fiert separat. Cartofii ii fierbi in coaja, la foc potrivit; pui apa in oala doar cat sa ii acopere.

Cand cartofii sunt fierti (intra usor furculita in ei) scurgi apa si-i lasi la racit. Ii cureti de coaja si-i tai cubulete mici. Dupa ce i-ai terminat de tocat ii condimentezi usor.

La fel faci si cu morcovii, carnea si castravetii (inainte de a-i pune in salata ii lasi sa se scurga cateva minute).

Daca condimentezi fiecare ingredient dupa ce il toci, nu mai trebuie sa condimentezi intreaga salata si sa o amesteci foarte mult, riscand sa o faci pasta.

Iti sugerez sa folosesti mazare conservata la borcan, deoarece nu mai este nevoie sa o fierbi, si este mai gustoasa decat cea la cutie. Scurgi si mazarea bine de apa inainte de a o amesteca in salata.

La final, amesteci usor toate ingredientele intr-un bol incapator si ornezi dupa preferinta.

Servesti salata bœuf dupa cel putin o ora, cand aromele s-au intrepatruns.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.