Pui cu ananas (dulce acrisor)

Categorii: Retete cu pui, Retete cu legume, Retete cu fructe

Cu aceasta mancare de pui m-am imprietenit mai bine la Hong Kong. Este una dintre multele retete chinezesti care imi plac cu adevarat.

Ai nevoie de: 
(pentru 2-3 portii)

1 piept de pui
1 ananas mic
1 ceapa
4-5 catei de usturoi
1 gogosar rosu
1 morcov
1 lingurita de ghimbir ras
3 linguri ulei
2-3 linguri sos de soia
 


Mod de preparare:

Tai fasii gogosarul si carnea, feliezi usturoiul si morcovul, iar ceapa o tai pestisor. Ananasul il tai bucati, indepartand cotorul.

Carnea o prajesti cu 1 lingura de ulei si 1 lingura sos de soia, la foc mare (ca sa faca crusta). Dupa ce s-a rumenit carnea pe toate partile o scoti pe o farfurie si o acoperi cu un capac.

Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei, 1 lingura sos de soia si legumele (ceapa, morcovul, gogosarul, usturoiul, ghimbirul). Le lasi sa se friga la foc mare cu capacul pus (3-5 minute).

Amesteci des (ai grija sa nu prinda o tenta maronie), apoi adaugi ananasul si 200ml apa plata, pui capacul si lasi sa fiarba la foc potrivit pentru 15 minute, pana scade sosul. 

Cand sosul este scazut (dens) adaugi carnea si mai lasi mancarea pe foc 2-3 minute.

Servesti puiul cu ananas alaturi de orez cu ou.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.