Conopida cu crema de branza

Aperitive


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

1/2 conopida mica
3-4 linguri crema de branza
1-2 catei de usturoi
 



Mod de preparare:

Desfaci buchetele conopida si le pui in apa rece cu sare pentru 10 minute. Daca sunt viermisori in conopida vor iesi la suprafata.

Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale, conopida e mai gustoasa si sanatoasa daca este putin mai crocanta), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa.

Este foarte important ca toata conopida sa fie bine scursa de apa, altfel mancarea iese apoasa si cu un gust mai « fad ». Din acest motiv, iti recomand sa fierbi conopida pe abur, pentru 15 minute.

Crema de branza o pregatesti dupa aceasta reteta.

Dupa ce s-au racit bucatile de conopida le toci marunt, le pui intr-un bol si le amesteci cu usturoiul maruntit si crema de branza. Daca este nevoie, mai condimentezi usor conopida.

Servesti conopida cu crema de branza cu felii de paine prajita. 

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.