• Mancaruri cu porc
Categorii: Retete cu cartofi, Retete cu porc, Retete cu legume
Ai nevoie de:
(pentru 4-6 portii)
1 kg de cartofi
500 g de costita cruda
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
2-3 bucatele de telina
suc de rosii (200ml) sau 2-3 rosii
condimente (sare, piper, frunza de dafin, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Free Blog Counter
(pentru 4-6 portii)
1 kg de cartofi
500 g de costita cruda
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
2-3 bucatele de telina
suc de rosii (200ml) sau 2-3 rosii
condimente (sare, piper, frunza de dafin, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala pui legumele (morcovul, ceapa, patrunjelul si telina) taiate cubulete si le lasi sa se inmoaie putin, la foc mic, cu apa (250ml), 2-3 linguri de ulei si frunzele de dafin.
Dupa 10 minute adaugi cartofii taiati in patru si un alt pahar cu apa (250ml). Totul lasi sa fiarba sub capac, la foc mic.
Costita o pui la fiert intr-o alta oala. Pui apa in oala doar cat sa acopere costita. Fierbi carnea la foc mic. Eu fierb carnea separat deoarece lasa prea multa grasime si mancarea de cartofi ar fi mult prea grasa. Dupa preferinta, poti sa fierbi carnea si cand este apoape fiarta sa adaugi restul legumelor.
Atunci cand cartofii sunt patrunsi, adaugi sucul de rosii si condimentele lasand sa mai fiarba cateva minute. Sucul de rosii sau rosiile in general se pun in mancare la sfarsit, cand cartofii s-au fiert, altfel sucul impiedica fierberea completa a cartofilor si acestia raman tari.
La final, presari peste mancare patrunjel verde tocat marunt.
Servesti mancarea cu muraturi sau salata de varza.
Sa ai o masa delicioasa!
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu