Creveti in sos de ghimbir

Mancaruri cu peste


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

12 creveti decorticati prefierti
3-4 fire ceapa verde
3-4 catei de usturoi
1 felie ghimbir
1-2 linguri ulei
4 linguri sos de soia
60ml apa plata
1 lingura zeama de lamaie
1-2 linguri suc de portocale
1/2 lingura ulei de susan
condimente (piper, patrunjel verde)


Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci ghimbirul dat pe razatoare (1 lingura de ghimbir), 2 linguri sos de soia, piper, zeama de lamaie, sucul de portocale, uleiul de susan si 5 linguri de apa.

Pui crevetii bine storsi de apa sa stea in aceasta compozitie pentru cel putin 30 de minute. Sosul de soia este destul de sarat, motiv pentru care eu nu am mai adaugat sare in mancare.

Ceapa si usturoiul le toci marunt si le pui sa se caleasca in ulei incins (de la ceapa pui doar partea alba). Peste un minut adaugi in tigaie 2 linguri sos de soia si putina apa. Cand ceapa s-a inmuiat adaugi crevetii cu tot lichidul in care s-au marinat, partea verde de la ceapa si patrunjelul verde. Mai lasi totul la foc potrivit pentru 2-3 minute.

Daca iti place mancarea picanta, poti sa pui la calit in tigaia cu ceapa si 1-2 bucati de ardei iute, taiat rondele si de la care indepartezi semintele.

Mai multe informatii despre creveti gasesti in cadrul acestei retete.

Serveti mancarea de creveti alaturi de salata sau orez.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

2 comentarii:

Anonim spunea...

deci NEBUNIE, folie, vorba francezilor . chiar am sa incerc. iuli, pe cand o reteta chinezeasca elaborata de domnia vostra ? chiar vrem

Iulia Ciornei spunea...

reteta chinezeasca e in lucru, ai pus degetul pe rana:)

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.