Mancare de ciuperci cu suc de rosii

Mancaruri cu legume


Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii) 

250g ciuperci albe
1 ceapa mare
2 felii de telina
1 morcov
1 gogosar rosu
2-3 catei de usturoi
2 linguri de ulei
150ml suc de rosii
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde) dupa gust

Mod de preparare:

Speli bine ceapa, telina, gogosarul si morcovul. Toci legumele marunt. La fel faci si cu ciupercile: le speli, le cureti de pielita (optional) si le rupi coada pentru a le taia felii mai bine.

Legumele tocate le pui la foc mic intr-o tigaie mai mare impreuna cu uleiul si cu putina apa. Lasi totul sa fiarba sub capac in jur de 20 minute, amestecand din cand in cand.

Ciupercile lasa multa apa in tigaie, dar apa scade treptat pe masura ce ciupercile se fierb. Cand ciupercile s-au inmuiat, micsorezi focul si adaugi usturoiul pisat, sucul de rosii si condimentele. Mai lasi 2 minute sa fiarba, presari patrunjelul, inchizi focul si lasi capacul pentru cateva minute.

Aceasta mancare de ciuperci are un gust extraordinar de bun daca folosesti ciuperci de padure: hribi, ghebe sau bureti.

Servesti mancarea de ciuperci cu paine prajita. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.