Supa crema de conopida

Ciorbe si Supe

Ai nevoie de:
(pentru 2 portii) 

1 conopida mica
1 cartofi
1-2 morcovi
1 ceapa
1/3 telina
2-3 catei de usturoi
50g unt
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust



Mod de preparare:

Cureti cartofii, morcovii, telina si ceapa, le tai in 4 si le pui la fiert in aproximativ 1,5l apa.

Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele. 

Cand legumele din oala sunt aproape fierte adaugi buchetele de conopida. Lasi totul la fiert pentru 15 minute, dupa care scoti legumele intr-un bol sa se raceasca. 

Apa in care au fiert legumele nu o arunci, cu ea ai sa faci crema de legume cat de lichida ai sa doresti.

Dupa ce legumele s-au racit putin, le mixezi la blender cu putina apa si usturoi. In pasta formata mai adaugi din apa in care au fiert legumele in functie de cat de subtire vrei sa fie supa. Daca ai supa de pui, poti cu aceasta sa subtiezi pasta de legume. 

Adaugi untul, pentru ca supa sa fie mai cremoasa si condimentele.

Supa crema de conopida se serveste calda cu putina smantana /cubulete de cascaval si crutoane. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.