Sos de vinete

Sosuri


Ai nevoie de:

1 vanata mijlocie
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
3 linguri sos de soia
1 feliuta ghimbir
2 linguri ulei
condimente (sare, piper) dupa gust


Mod de preparare:

Vanata o speli si o tai cubulete. Daca nu iti place coaja de la vanata poti sa o indepartezi, insa bucatelele de vanata sunt mai crocante daca sunt cu tot cu coaja.

Intr-o tigaie pui uleiul la incins, apoi ceapa taiata pestisor si dupa 1 minut cuburile de vanata.
Lasi totul la foc potrivit, cu capacul pus, pana se mai inmoaie vanata. Nu uita sa amesteci des in tigaie. 

La inceput, vanata va absorbi tot uleiul din tagaie, insa nu trebuie sa mai pui ulei fiindca, dupa ce vanata devine mai moale, va da drumul uleiului.

Cand cuburile de vanata sunt aproape gata, adaugi usturoiul feliat, sosul de soia, ghimbirul dat pe razatoarea mica si restul de condimente. Sosul de soia este destul de sarat, astfel incat e posibil sa nu mai trebuiasca sa sarezi suplimentar sosul.

Acest sos il servesti alaturi de paste, orez sau cartofi natur. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.