Medalion de somon la gratar cu rucola

Mancaruri cu peste


Ai nevoie de :
(pentru 2 portii) 

2 medalioane somon
3-4 catei usturoi
2-3 linguri zeama de lamaie
3-4 linguri ulei de masline
80g salata rucola
2 linguri branza de capra
condimente (sare, piper) dupa gust


Mod de preparare:

Atunci cand cumperi medalioane de somon, atentia trebuie sa fie indreptata spre prospetimea lor: carnea sa fie rozalie, luminoasa, sa nu iasa oasele din carne, sa nu se desprinda pielea de carne si carnea sa nu aiba crapaturi intre fasii/straturi.

Pregatesti un sos din usturoiul curatat si feliat, zeama de lamaie, ulei si condimente.

Feliile de somon le treci printr-un jet de apa rece, le stergi de apa cu un prosop de bucatarie si le pui in sosul pregatit.

Din cand in cand intorci feliile de somon pe ambele fete. Poti sa lasi ca pestele sa se marineze o noapte intreaga in frigider, iar daca nu ai timp, pentru cel putin 1/2h.

Frigi pe gratar medalioanele de somon, la foc mediu spre rapid, pentru 5 minute (pana cand carnea devine opaca), daca medalionul are pana la 1 cm grosime. Daca este mai gros il lasi 3 minute pe ambele parti.

Servesti somonul la gratar impreuna cu salata rucola (accentueaza gustul somonului) presarata cu branza maruntita de capra. Peste rucola nu mai este nevoie sa pui alte condimente sau ulei, fiindca pestele este suculent si aromat. 

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

2 comentarii:

Anonim spunea...

deci somon cu rucola mi se pare extra pt ca atenueaza din grasime. am sa incerc ! odata am mancat la un restaurant de fite somon cu sos de broccoli, iuli incearca tu si apoi imi dai reteta deja ajustata. bia

Iulia Ciornei spunea...

somon cu rucola este o imbinare dementiala. n-am degustat-o in vreun restaurant; am compus-o pe masura ce o pregateam: initial am zis ca fac doar somon la gratar, apoi am zis ca ar merge si niste rucola, apoi si niste branzica si uite asa a iesit o mare bunatate. am sa incerc si ce ai propus tu: somon cu sos de broccoli

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.