Friptura de porc la cuptor

Mancaruri cu porc


Ai nevoie de:
(pentru 6-8 portii) 

500g carne de porc
400g coasta de porc
1 fir de praz
2-3 gogosari/ardei
1 capatana de usturoi
150 ml suc de rosii
100ml apa
condimente (sare, piper, cimbru) dupa gust


Mod de preparare:
 
Carnea de porc sa fie o combinatie intre carne de la pulpa porcului (slaba) si cea de la burta (grasa).

Toata carnea o tai in bucati mari, de 2-3 degete grosime, tai prazul rondele de grosimea unui deget, iar gogosarii sau ardeii ii rupi fasii.

Bucatile de carne le asezi intr-un singur strat in tava, iar printre ele pui legumele.

Sucul de rosii, apa, usturoiul maruntit si condimentele le amesteci intr-un bol, iar sosul obtinut il torni peste toata carnea din tava, aproape sa o acopere.

Peste tava cu carne pui o folie de aluminiu si o dai in cuptorul incins in prealabil, pentru 1h la 185C. Foaia de aluminiu trebuie sa o lipesti bine de tava, pentru ca apa sa nu se evapore prea repede. Cat timp carnea se coace, daca crezi ca este prea putina apa in tava, mai faci putin sos din suc de rosii, apa si condimente si completezi in tava.

Cand carnea este aproape gata, scoti folia de aluminiu si mai lasi friptura in cuptor aproximativ 10 minute, dupa care intorci carnea si o mai lasi cateva minute.

Daca nu vrei sa folosesti folie de aluminiu, poti sa pregatesti friptura in vas yena cu capac.

Servesti friptura alaturi de cartofi piure, salata si/sau muraturi sau cu mamaliga si mujdei. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.