Chiftele (piftele) cu carne

Aperitive


Ai nevoie de:
(pentru aproximativ 25 bucati) 

500g carne porc cu vita
2 cepe
5 catei de usturoi
2 oua
3-4 felii de paine
ulei pentru prajit
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde) dupa gust



Mod de preparare:

Carnea o toci la masina de tocat,la fel faci si cu ceapa. Cateii de usturoi ii maruntesti foarte bine.

Iti sugerez sa toci carnea atunci cand o cumperi sau acasa, deoarece cea cumparata gata tocata contine multa grasime si prea putina carne. Proportia de carne pe care o folosesti este de o parte carne de vita la doua parti carne de porc.

Miezul de la feliile de paine il inmoi in putin lapte.

Toate aceste ingrediente le amesteci intr-un bol incapator, adaugi ouale si condimentezi compozitia.

Cu mainile udate cu apa, formezi bilute cat nucile de mari, pe care le presezi pana ajung ca niste turtite de o inaltime de 1 cm.
Aceste turtite le prajesti pe ambele parti, intr-o tigaie cu ulei incins.

Chiftelutele le servesti ca atare, cu salata verde sau alaturi de orez, cartofi sau paste. 

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.