Ciorba radauteana

Ciorbe si Supe


Ai nevoie de:

1/2 de pui
3 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1/3 telina
1 ardei iute
1 caciulie de usturoi
2-3 linguri zeama de lamaie
200ml smantana grasa (25%)
3,5l apa
condimente (sare, piper, patrunjel verde)



Mod de preparare:

Carnea bine spalata o pui la fiert cu apa si sare. Apa sa fie rece cand pui carnea in ea. Cand supa da in clocot, nu uita sa culegi spuma.
Verifici din cand in cand daca trebuie spumata supa. Fierbi carnea sub capac, la foc mic, aproximativ 1h.

Cand carnea nu mai face spuma si este aproape fiarta, adaugi legumele (mai putin ardeiul iute) taiate fideluta.
Daca vrei o supa « limpede », legumele le tai in doua si cand sunt fierte, cu o spumiera le scoti din supa. Eu le-am taiat fideluta fiindca imi place, la final, sa le combin cu carnea de pui.

Cand carnea e moale si o poti desprinde de pe os o tai si pe ea fasii mici.

Intr-un bol pui smantana si, putin cate putin, supa din oala si amesteci continuu. Cu cat dizolvi smantana mai mult inainte de a o adauga in oala, cu atat mai putin ea se va branzi.
De asemenea, este foarte important sa folosesti o smantana grasa, ca sa eviti ca aceasta sa se branzeasca. In momentul in care adaugi smantana in supa, aceasta sa nu clocoteasca, focul la oala sa fie mic. Smantana o pui incet in oala si amesteci mereu.

Usturoiul pisat cu putina sare il amesteci cu supa si apoi il torni in oala printr-o sita marunta, ca sa nu ai in supa si bucati de usturoi, ci doar aroma lui.

Adaugi carnea, daca preferi si legumele, ardeiul iute taiat marunt (nu uita sa indepartezi semintele de la ardei), zeama de lamaie si condimentezi supa. O mai lasi pe foc cateva minute, pana da un clocot.

Servesti supa calda, alaturi de ardei iute. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.