Chiftele (piftele) din peste cu susan

Aperitive


Ai nevoie de:
(pentru aproximativ 25 chiftelute) 


2 pastravi
6 cartofi mici
1-2 morcovi
3 catei usturoi
1-2 fire ceapa verde
50ml vin alb
1 ou
seminte crude de susan alb
ulei pentru prajit
1 lingura zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde, foi de dafin, ienibahar)



Mod de preparare:

Intr-o oala pui la fiert cartofii si morcovul, dupa ce le-ai curatat si taiat cubulete. In oala cu legume pui o foaie de dafin, 2-3 boabe ienibahar si putina sare.

Cand sunt aproape fierte legumele, pui in oala vinul si pestele. Mai lasi totul la fiert pentru 5 minute, la foc potrivit, dupa care strecori ingredientele de apa si le lasi la racit.

Cartofii si morcovul le faci pasta, iar pestele il cureti de coaja si indepartezi oasele, dupa care il pasezi cu furculita.

Ceapa verde o toci marunt, iar usturoiul il maruntesti.

Intr-un bol incapator amesteci toate ingredientele, mai putin semintele de susan, potrivesti de gust compozitia si formezi cu ea, in podul palmei, bilute de marimea nucilor.

Aceste bilute le treci prin seminte de susan si le pui la prajit in ulei incins. Daca este prea moale compozitia, poti sa adaugi putin pesmet.

Servesti chiftelutele din peste alaturi de muraturi. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.