Sos de avocado

Sosuri

Ai nevoie de:

1 avocado
1-2 catei de usturoi
1 ceapa rosie mica
50ml iaurt
1-2 linguri suc de portocale
1 lingura suc de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde) dupa gust


Mod de preparare:

Avocado il tai in doua pe lungimea lui si-i scoti samburele. Cu o lingura culegi pulpa fructului, evitand partea mai verde de langa coaja.
Pulpa o stropesti cu suc de lamaie ca sa nu se oxideze si o pasezi cu o furculita pana se formeaza o pasta omogena.
Se spune ca este cel mai bine sa folosesti ustensile de plastic sau lemn cand prepari acest fruct, doarece inox-ul si alte metale scad calitatile nutritive ale fructului cu peste 80%.

Ceapa o tai marunt, usturoiul il faci pasta.

Intr-un bol amesteci bine toate ingredientele. Ca sa faci o pasta foarte fina, iti sugerez sa mixezi in blender ingredientele. Eu le prefer maruntite la mana fiindca se simt bucatile de legume.

Mai multe informatii despre cum sa alegi fructul de avocado poti sa citesti in cadrul acestei retete.

Sosul il pastrezi la rece si il servesti pe post de maioneza, dressing pentru salate, sos pentru gratare sau pur si simplu pe paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.