Sos bolognese (Ragu alla Bolognese)

Sosuri


Ai nevoie de:

500g carne de vita
200g carne de porc
50ml ulei
2 cepe
2 morcovi
1 tulpina de telina
300ml suc de rosii
100ml vin rosu sec
200ml lapte
condimente (sare, piper, nucsoara, patrunjel si busuioc proaspat) dupa gust



Mod de preparare:

Iti sugerez sa alegi carne cu cat mai putina grasime.

Intr-o tigaie pui uleiul la incins, in care pui la calit pentru cateva minute, ceapa si telina tocate marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Ceapa trebuie sa se inmoaie si sa devina sticloasa.

Adaugi carnea de vita, pe care o lasi sa se rumeneasca pana isi schimba usor culoarea. Amesteci continuu in tigaie.

Adaugi carnea de porc si procedezi la fel. Aproximativ 5 minute are nevoie carnea sa fie pe foc pana isi schimba culoarea.

Lasi totul pe foc pentru alte 5 minute si amesteci mereu.

Dupa care, adaugi vinul, iar cand acesta se evapora pui sucul de rosii. Condimentezi sosul si-l lasi sa fiarba la foc mic, sub capac, 1 ora. Amesteci in tigaie din cand in cand.

Adaugi laptele (laptele scade aciditatea sucului de rosii si face carnea frageda), apoi pui capacul si lasi sosul sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ½ ore, pana cand se patrunde bine carnea si se leaga sosul (sosul nu trebuie sa fie prea subtire, sa nu curga usor).

Pe parcursul fierberii daca sosul pierde prea mult din lichid, mai adaugi putin lapte sau suc de rosii. Dupa preferinta, poti sa adaugi si putina supa de vita, pentru un gust mai bun.

Nu uita sa amesteci din cand in cand in tigaie. Daca ai cuptor poti sa dai tigaia la cuptor la 175° pentru aproximativ 2 ore.

Acest sos il prepari pentru spaghetti, tagliatelle sau pentru lasagna. 

Sa ai o masa delicioasa!






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.