• Mancaruri cu pui
Categorii: Retete cu pui, Retete simple, Retete cu legume
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
4 sfecle rosii de marime mijlocie
1 piept de pui
2 cepe albe
4-5 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sucul de la 1/2 lamaie
condimente ( sare, piper) dupa gust
4 sfecle rosii de marime mijlocie
1 piept de pui
2 cepe albe
4-5 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
sucul de la 1/2 lamaie
condimente ( sare, piper) dupa gust
Speli sfecla rosie sub jet de apa rece si o pui la fiert intr-o oala. O lasi la fiert, fara sa o maruntesti sau sa o cureti de coaja, la foc potrivit aproximativ o ora. Pui apa in oala cat sa acopere sfecla.
Pe parcursul fierberii, daca este nevoie, mai adaugi apa incalzita in prealabil.
Este bine sa alegi sfecle de marime mica sau mijlocie, deoarece sunt mai gustoase decat cele mari.
Sfecla este fiarta cand intra usor furculita in ea. Cand s-a fiert sfecla, o cureti de coaja si o tai fideluta putin mai groasa si o pui intr-un bol.
Pieptul de pui il tai si pe el fideluta si il pui intr-o tigaie sa se innabuse cu 3 linguri de ulei si 100ml apa. Dupa ce spumezi carnea, adaugi si ceapa tocata. Condimentezi putin carnea si ceapa si le lasi la foc potrivit, sub capac, pentru aproximativ 20 de minute.
Cand este gata carnea si ceapa le pui in bol, peste sfecla rosie. Amesteci bine si mai condimentezi daca este nevoie.
Daca ti se pare ca mancarea este prea seaca mai pui o lingura de ulei de masline. Adaugi usturoiul pisat si sucul de lamaie.
Mai amesteci putin si servesti alaturi de paine prajita.
Acest preparat poti sa-l consumi cald, imediat dupa preparare sau rece, a doua zi, ca o salata.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu