Oua umplute cu crema de avocado

Aperitive


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)

1 avocado
2 oua
1-2 catei de usturoi
1 ceapa rosie mica
2-3 linguri suc de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)
dupa gust



Mod de preparare:

Pui ouale la fiert in apa cu sare. Sarea face ca ouale sa nu se sparga in timpul fierberii.

Daca pui ouale la fiert in apa rece, le lasi sa fiarba 8 minute pana devin tari. Daca apa clototeste atunci cand pui in ea ouale, le lasi pentru 5 minute.

Dupa ce au fiert ouale le mai lasi putin sa stea in apa fierbinte, apoi le scoti sa se raceasca. Cureti cu atentie ouale de coaja si le tai in jumatate.

In acest timp tai avocado in jumatate si indepartezi samburele.

Miezul fructului il scoti cu o lingura, il stropesti cu putina zeama de lamaie, sa nu se oxideze, si-l pasezi cu o furculita.

Peste pasta de avocado pui ceapa tocata marunt, usturoiul facut pasta si galbenusurile. Amesteci totul foarte bine, pana cand se formeaza o pasta omogena. Condimentezi crema dupa gust si umpli jumatatile de albus.

Mai multe informatii despre cum sa alegi fructul de avocado poti sa citesti in cadrul acestei retete.

Optional, poti sa adaugi in aceasta crema o lingura de smantana groasa si/sau putin mustar.

Ornezi ouale umplute dupa preferinta si servesti cu paine prajita. 

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Un comentariu:

Anonim spunea...

"un ou azi e mai bun decat o gaina maine"

sa l pretuim pentru calitatile sale. si inca ceva : iti multumesc ca m ai ajutat la maioneza atunci ! raman datoare

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.