Salata de conopida de post

Salate


Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii) 

1 conopida mica
1 gogosar rosu
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1-2 linguri zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust


Mod de preparare: 

Desfaci buchetele conopida si le pui in apa rece cu sare pentru 10 minute. Daca sunt viermisori in conopida vor iesi la suprafata.

Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale, conopida e mai gustoasa si sanatoasa daca este putin mai crocanta), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa. 

Este foarte important ca toata conopida sa fie bine scursa de apa, altfel salata iese apoasa si cu un gust mai « fad ». Din acest motiv, iti recomand sa fierbi conopida pe abur, pentru 15 minute.

Dupa ce s-au racit bucatile de conopida le toci marunt si le pui intr-un bol. Peste ea adaugi ceapa taiata pestisor si gogosarul feliat marunt.

Separat faci un sos cu ulei, usturoi maruntit, suc de lamaie si condimente.
Dupa preferinta, poti sa adaugi putin mustar si ardei iute. 

Acest sos il pui peste conopida si amesteci usor salata sa se intrepatrunda ingredientele.
Servesti aceasta salata cu felii de paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.