Mancare de gutui cu pui in sos de vin

Mancaruri cu pui


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)

4 pulpe superioare de pui
2 gutui
2 cepe
100ml vin rosu
400ml supa de pui
4-5 catei de usturoi
5-6 linguri de ulei
condimente (foi de dafin, sare, piper, tarhon) dupa gust

Mod de preparare:

Cureti de puf gutuile si le treci printr-un jet de apa rece, apoi le tai felii groase, indepartezi cotorul si le calesti in uleiul incins, la foc mare, pentru 2 minute, cat sa se rumeneasca usor pe toate partile, dupa care le scoti pe o farfurie.

Ceapa o cureti, o tai in patru si o calesti in uleiul de la gutuie tot pentru 2 minute. Le scoti si pe ele pe o farfurie.

Intr-o alta tigaie pui pulpele de pe care ai indepartat pielea, supa de pui si condimentele. Lasi totul sa fiarba la foc mic, sub capac pentru 30 de minute.

Cand carnea este aproape fiarta adaugi vinul si continui fierberea.

La final, alaturi de carne pui gutuile, ceapa si usturoiul. Amesteci usor sa se intrepatrunda aromele si mai lasi pe foc cateva minute pana cand sosul e legat. Bucatile mai mici de gutuie poti sa le pasezi in tigaie, astfel sosul va fi mai aromat.

Acest preparat il servesti cald ca atare sau alaturi de orez.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Un comentariu:

Claudia spunea...

Super reteta, simplu de facut si mancarea a iesit excelenta. Mai vreau :))

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.