Mancare de cartofi noi cu ciuperci albe si dovleac


Ai nevoie de:
(pentru 3-4 portii)

700g cartofi noi
1 dovlecel mediu
5 ciuperci mari
1 feliuta de ghimbir
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust


Mod de preparare:

Cartofii ii speli cu un burete mai aspru sau ii freci cu o perie (nu ii cureti de coaja fiindca aceasta este foarte subtire si se ia prin spalare), speli dovlecelul si il cureti de coaja, speli ciupercile si le pui sa se scurga de apa pe un servet de hartie.

Cartofii ii tai in patru, dovlecelul il toci cuburi iar ciupercile le tai fideluta.

Toate legumele le pui intr-o tigaie cu un pahar de apa si ulei. Lasi totul sa fiarba, sub capac, pentru 15 minute si mai scade din apa. Daca mancarea are prea multa apa, o mai lasi sa fiarba fara capac, amestecand din cand in cand.

Daca vrei ca dovlecelul sa fie mai crocant il adaugi in mancare cand cartofii sunt aproape fierti.

La final adaugi catei de usturoi maruntiti, ghimbirul dat pe razatoare si condimentele. Mai astepti un minut si opresti focul.

Servesti mancarea alaturi de o salata de rosii.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

2 comentarii:

Ankootza spunea...

Un pic adaptata reteta( fara ghimbir si dovlecel) dar a iesit absolut delicioasa! Multumesc:*

Iulia Ciornei spunea...

Ma bucur ca ti-a placut:*

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.