Supa cu galuste de gris si cu dovlecel

Ai nevoie de: 
( pentru 6-8 portii)

Pentru supa:

1 dovlecel mediu
3 morcovi
1 ceapa
1 ardel

1 radacina de patrunjel
1 feliuta de ghimbir
4 linguri de ulei
2 1/2l apa
2-3 linguri suc de lamaie sau 50ml bors de putina
condimente (sare, piper, patrunjel verde)


Pentru galuste de gris:

2 oua
6 linguri de gris
1 lingura de ulei
sare



Mod de preparare:

Intr-o oala incapatoare pui apa la fiert. Cand aceasta clocoteste adaugi morcovul, ceapa si ardeiul tocate marunt. Nu uita si de ulei. Pentru ca supa sa fie si mai gustoasa in loc de ulei poti sa folosesti grasime de pasare.

Lasi totul la fiert sub capac, la foc mic, cat timp prepari galustele. Bati ouale foarte bine, pana se fac spuma. Doar asa galustele vor fi pufoase.
Adaugi putina sare, o lingura ulei, mai amesteci putin si adaugi grisul, putin cate putin (« in ploaie ») amestecand mereu cu lingura.

Pasta formata trebuie sa aiba consistenta unei smantini groase, sa fie moale, dar sa nu curga din lingura. Daca pui prea mult gris, compozitia va fi tare si la fel vor iesi si galustele. Pasta preparata, o lasi « sa se odihneasca » cel putin 5 minute.

Adaugi in supa dovlecelul taiat cubulete, dupa care, cu o lingura, pui in supa pasta de gris in felul urmator: inmoi lingura in supa fierbinte, apoi cu ea iei din compozitie si-i dai drumul in supa.

Este foarte important ca supa sa nu clocoteasca cand pui galustele, ci sa fiarba incet, fiindca acestea se vor imprastia.

Daca prima galusca s-a imprastiat, mai adauga putin gris in compozitia ta.

Dupa ce ai adaugat toate galustele acoperi oala cu capac, dar nu complet, si lasi la fiert, la foc domol. Dupa 10 minute opresti focul si mai lasi oala cu capac alte 10 minute.

La final adaugi condimentele si sucul de lamaie.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.