Salata de sfecla rosie cu hrean



Ai nevoie de :

1kg sfecla rosie
3 bucati hrean
5 linguri ulei de masline
sucul de la o lamaie sau otet dupa gust
sare dupa gust




Mod de preparare:

Speli sfecla rosie sub jet de apa rece si o pui la fiert intr-o oala. O lasi la fiert, fara sa o maruntesti sau sa o cureti de coaja, la foc potrivit aproximativ o ora. Pui apa in oala cat sa acopere sfecla.
Pe parcursul fierberii, daca este nevoie, mai adaugi apa incalzita in prealabil.

Este bine sa alegi sfecle de marime mica sau mijlocie, deoarece sunt mai gustoase decat cele mari.

Sfecla este fiarta cand intra usor furculita in ea. Cand s-a fiert sfecla, o cureti de coaja si o dai pe razatoarea mica.

Hreanul il cureti de coaja si-l dai pe razatoarea mica, dupa care il amesteci cu sfecla rosie si adaugi restul ingredientelor.

Lasi salata cel putin o ora sa se intrepatrunda aromele si apoi o servesti alaturi de omleta sau friptura.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.