• Aperitive
Categorii: Retete cu ciuperci, Retete cu oua, Retete simple, Retete rapide, Retete ieftine
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
3 oua
5 ciuperci albe
1/2 ardei rosu
2 linguri lapte
1 lingura ulei de masline
condimente (sare, piper, un fir de patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Speli bine ciupercile si ardeiul, le lasi sa se scurga de apa pe un servet de bucatarie, apoi le tai fideluta. Dupa care, le pui pentru 3 minute intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa sa se caleasca cu capacul pus, la foc potrivit spre mare.
In acest timp bati bine ouale, adaugi laptele (laptele face omleta mai pufoasa), condimentele, amesteci bine si torni compozitia in tigaie, avand grija sa acoperi toate ciupercile si toti ardeii.
Fara sa amesteci in tigaie si cu capacul pus, mai lasi omleta 3-4 minute la foc, pana se incheaga oul. Daca nu pui capac la tigaie trebuie sa intorci omleta si pe cealalta parte sa se prajeasca.
Fara sa amesteci in tigaie si cu capacul pus, mai lasi omleta 3-4 minute la foc, pana se incheaga oul. Daca nu pui capac la tigaie trebuie sa intorci omleta si pe cealalta parte sa se prajeasca.
Omleta o servesti calda cu salata verde sau cu salata de sfecla rosie cu hrean.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
2 comentarii:
A iesit excelenta, multumesc frumos pentru reteta!
Va multumesc!
Trimiteți un comentariu