Pasca cu branza dulce in vas iena


Ai nevoie de:

1kg de branza dulce de vaca
8 oua
300g stafide
2-3 plicuri de zahar vanilat
1 pachet unt

2 linguri gris
2 plicuri nuca de cocos
2 linguri de faina
1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet
4 linguri smantana
3 linguri zahar brun sau dupa gust





Mod de preparare:

Albusurile le bati spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le freci cu zaharul brun si cu cel vanilat pana devin cremoase. Branza o amesteci bine cu untul si apoi adaugi treptat celelalte ingrediente.

Jumatate din cantitatea de stafide o pui in compozitie dupa ce le-ai lasat la umflat in putin rom sau coniac pentru 10 -15 minute. Cu cealalta jumatate de stafide (tot tinute la umflat) ai sa faci o cruce pe pasca inainte de a o pune la cuptor.

Vasul iena il ungi cu unt si-l tapetezi cu faina, dupa care torni compozitia de pasca, formezi crucea si o bagi in cuptor (incalzit in prealabil). Timpul de coacere este de 40 de minute la 180 grade. Cand pasca este rumenita o scoti din cuptor si o scuturi (clatini) pana ce marginile ei se desprind de vas, apoi o lasi la racit.

Pasca cu branza dulce in vas iena o servesti rece taiata in forma de cub. 

Sa ai un desert delicios!








Free Blog Counter

6 comentarii:

Lorena spunea...

Te rog, imi poti spune cate grame are un pliculet cu nuca de cocos?
As vrea sa incerc reteta ta.

Iulia Ciornei spunea...

Eu am folosit cam 80gr de fulgi de nuca de cocos. In comert gasesti plicuri mari de 80gr sau mici de vreo 40gr. Sunt convinsa ca va iesi o prajitura delicioasa.

Lorena spunea...

Cu intarziere, multumesc.
Iti scriu din SUA, de aceea intrebam :) (gasesc aici pungi cu nuca de cocos rasa, neindulcita de 227 g; chiar asa, sa mai adaug zahar? Daca ai timp...).

Iulia Ciornei spunea...

Ma bucur ca ai descoperit blogul meu. Nuca de cocos folosita de mine a fost de asemenea neindulcita (nici nu stiu daca este si in alta varianta) si am mai pus 3 linguri cu zahar brun si cam 2 linguri rase cu zahar vanilat. La final, prajitura este potrivit de dulce. Cantitatea de zahar poate sa fie mai mare daca iti place mai dulce. Pentru alte completari nu ezita sa-mi scri...

Lorena spunea...

Iulia, iti multumesc!
Ieri am facut si supa ta crema de legume, cu cateva modificari, a iesit f. gustoasa (te-am descoperit pe DC, la o postare mai veche, apoi tu ai raspuns, intamplator :), la intrebarea mea despre supe crema. Se intelege :)?)Am sa o fac si pe cea de conopida candva.

Imi plac retetele tale, sunt usoare(la stomac) si gustoase.

Iulia Ciornei spunea...

Multumesc mult Lorena de aprecieri si de vizite!
Ma bucur ca ai gasit pe blog retete pe gustul tau.
Sper sa ne mai intersectam aici sau pe DC.

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.