Piure de linte uscata

Ai nevoie de : 
(pentru 2-3 portii)

250g linte verde
4-5 linguri ulei de masline
sucul de la o jumatate de lamaie
condimente (sare, piper, coriandru, chimen, frunza de dafin) dupa gust
 



Mod de preparare:
 
Lintea o alegi, o speli bine si o lasi la umflat in apa calduta o ora. Scurgi apa, adaugi alta si pui lintea la fiert la foc mic cu frunza de dafin. Dupa primul clocot, daca vrei poti sa-i schimbi apa.

Cand lintea este fiarta (in maxim 15 minute) o scurgi de apa si o pasezi cu mixerul, adaugand ulei din cand in cand, deoarece pasta de linte este foarte densa si impiedica mixarea ei.

La final adaugi condimentele si sucul de lamaie si omogenizezi pasta. Daca iti place, poti pune in compozitie si putin mujdei.

Exista mai multe sortimente de linte. Cea maro (cu bob mare), cea portocalie sau rosie (cu bob mic) fierbe mai repede decat cea verde inchis, aproape neagra (cu bobul mic) si este mai sfarmicioasa, ideala pentru piure sau crema de linte. Lintea verde sau Le Puy este ideala pentru supe deoarece isi pastreaza forma in timpul fierberii.

Piureul de linte poti sa-l servesti ca atare cu salata verde sau alaturi de friptura. 

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.