Peste ton cu cartofi piure


O mancare rapida, usoara si foarte gustoasa.

Ai nevoie de :
 (pentru 2-3 portii)

1 kg cartofi albi
1 conserva de ton in ulei (160g)
condimente (sare, piper) dupa gust




Mod de preparare:

Cureti cartofii, ii speli si ii tai cuburi. Daca ai probleme cu nivelul glicemiei, ca sa scapi de amidon mai clatesti o data cartofii inainte sa-i pui la fiert.
In oala de fiert pui apa cat sa acopere cartofii si ii lasi la fiert la foc mic, fara capac. Spuma care se formeaza la inceput o strangi si o arunci.

E bine sa folosesti cartofi albi deoarece acestia sunt mai sfarmiciosi cand sunt fierti si se paseaza complet si usor. In plus, fierb repede, cam in 20 de minute.

Cand cartofii sunt fierti (intra furculita in ei), ii scurgi de apa (elimini amidonul care a mai ramas) si ii pasezi bine cat timp sunt fierbinti. Poti folosi si mixerul. Iar la final, adaugi tonul din conserva cu tot cu uleiul din ea si condimentezi dupa gust. In cazul in care compozitia nu este ca o pasta moale, mai pui 1 lingura ulei de masline si amesteci bine.

Daca ai conserva de ton in suc propriu, folosesti doar tonul si adaugi in piureul de cartofi 3-4 linguri ulei de masline sau 25g unt sau 2 linguri de smantana.

Servesti piureul de cartofi cu ton alaturi de salata de varza murata, muraturi sau salata verde. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.