Ai nevoie de :
(pentru 2 portii)
400g paste Farfalle
250g ciuperci albe
1 ceapa
1 morcov
2-3 catei usturoi
½ ardei rosu
2 linguri ulei de masline
1 lingura sos de soia
condimente (sare, piper, busuioc, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele. Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.
In acest timp prepari sosul de ciuperci. Tai felii mici ciupercile, cateii de usturoi, ceapa, morcovul si ardeiul, calesti totul intr-o tigaie cu ulei, sos de soia si putina apa. Pui capacul si lasi la foc potrivit pana mai scade din apa (depinde cat de consistent vrei sa fie sosul). Nu uita sa amesteci din cand in cand.
Cand pastele sunt fierte le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece (in felul asta elimini glutenul si nu mai ai probleme cu cresterea glicemiei), le scurgi din nou si le pui peste sosul de ciuperci.
Adaugi condimentele si lasi 2-3 minute la foc mic, amestecand mereu.
Daca iti place poti pune si putin ghimbir proaspat dat pe razatoare.
Servesti pastele calde. Dupa preferinta, poti sa razi putin cascaval deasupra lor.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu