Racitura (piftie) de pasare


Pregatirea vestitei racituri sau piftiei, depinde de regiune, e spaima multora dintre noi, insa nu e chiar asa de complicat precum pare. Ca sa ai o reusita, ai nevoie de multe oase de cocos ( picioare/labe in mod special) si/sau porc (de preferat ghenunchi).

De data aceasta, am sa ma refer numai la racitura de cocos.

Ai nevoie de:
(pentru 6 portii)


1 cocos sau o jumatate de cocos (in functie de marime) 

4 labe de cocos
2 aripi de cocos
condimente ( sare, piper, frunze de dafin, usturoi) dupa gust


 
Mod de preparare:

Dupa ce ai spalat carnea, o pui la fiert la foc mic impreuna cu frunzele de dafin. Ai grija sa pui apa doar cat sa acopere carnea si sa strangi spuma la primul clocot.

Nu te descuraja daca o lasi la foc domol, sub capac, vreo 2 ore.

Pe la jumatatea timpului de fierbere adaugi sarea si piperul.

Carnea deja fiarta o scoti pe o farfurie si o cureti de pe oase.

Lichidul din oala il lasi sa se raceasca. In felul acesta, daca nu-ti place grasimea o poti indeparta dupa racirea completa a « supei ».

Daca nu vrei sa aduni din grasime, cand lichidul e caldut, adaugi usturoi pisat sau dat pe razatoare.

Lasi cateva minute si strecori lichidul.
Pui bucatele de carne in farfurii si le acoperi cu « supa ».

Pastrezi farfuriile la rece, in frigider.

Poti sa o servesti cu mamaliga calda sau cu paine.

 Sa ai o masa delicioasa!


Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.